Videos Archívált - ShapeUp

Archives

Calf raise - Vádli

Calf raise – Vádli

Sarkaidat a teljes mozgástartományban emeld és süllyeszd, engedd le őket mindig vízszint alá és emelkedj olyan magasra amilyen magasra csak tudsz. Nehezítésképpen a lábaid helyzetét változtathatod. Végezheted a gyakorlatot párhuzamos, kifelé fordított vagy befelé fordított lábfejjel is.

Romanian Deadlift - Román Felhúzás

Romanian Deadlift – Román Felhúzás

Vállszélest terpeszben állva, csípőt hátrabillentve, egyense törzzsel előrehajolsz és a rudat leengeded a térded alá. Csípőből nyújtózz hátrafelé, térdeket enyhén tartsd hajlítva. A gyakorlatot akkor végzed jól, ha a farizmaidat és a combhajlítóidat érzed dolgozni.

Leg curl - Lábhajlítás

Leg curl – Lábhajlítás

Lábhajlító gépen hasonfekvésben sarkaidat húzd a fenekedhez. Figyelj arra, hogy a lábhajlítás során a csípőd ne emelkedjen el a padtól különben a derekadat érezheted.

Barbel Hipthrust - Csípőtolás rúddal

Barbel Hipthrust – Csípőtolás rúddal

Hátadat támaszd meg egy közepes méretű doboznál vagy padnál. Húzd a rudat a csípőd fölé, lábaidat pedig húzd magad alá, csípőszéles terpeszben. Emeld ki a rudat a csípőddel. A lábaid akkor vannak megfelelő helyzetben ha kiemelt csípőnél a combod és a lábszárad derékszöget zár be. A törzsizmokat megfeszítve tartva leengeded a csípődet egy belégzéssel majd kilégzéssel visszatolod és ráfeszítesz a farizmaidra. A gyakorlat végzése során álladat, bordakosaradat tartsd leszorítva (ne engedd hátra esni a fejed), tekinteted végig előre nézzen.

Backsquat - Guggolás rúddal

Backsquat – Guggolás rúddal

Csípőszélest terpesz, a rúd a lapockák felső részénél fekszik fel a hátra, mellkas végig előre feszít, vállak lehúzva, lapockák zárva. A guggolás során a sarkak végig a talajon maradnak, combokkal vízszintig guggolunk.