1 kis karfiol

1 csirkemell,

1 csésze borsó

1 csésze sárgarépa apró kockára vágva

2 ek szójaszósz,

2 tojás

1 tojásfehérje

Só, bors, szezámmag.

A karfiolt rózsáira szedve aprítógépben „rizzsé” daráljuk vagy reszelőn lereszeljük. Az apró kockára vágott csirkemellet olíván megpirítjuk hozzáadjuk a borsót, sárgarépa kockákat, szójaszószt és sóval, borssal ízesítjük. Ha megpuhult, hozzáadjuk a karfiolrizst. Ha kicsit összepirult akkor a serpenyő közepére mélyedést készítünk és beleöntjük a felvert tojást, majd ha megsült (rántotta lett belőle) akkor összekeverjük a “rizses” csirkével.  Még pár másodpercig pirítjuk, szezámmaggal megszórjuk és melegen tálaljuk. Az elkészült étel felét vacsorára félretesszük.