1 kis karfiol
1 csirkemell,
1 csésze borsó
1 csésze sárgarépa apró kockára vágva
2 ek szójaszósz,
2 tojás
1 tojásfehérje
Só, bors, szezámmag.
A karfiolt rózsáira szedve aprítógépben „rizzsé” daráljuk vagy reszelőn lereszeljük. Az apró kockára vágott csirkemellet olíván megpirítjuk hozzáadjuk a borsót, sárgarépa kockákat, szójaszószt és sóval, borssal ízesítjük. Ha megpuhult, hozzáadjuk a karfiolrizst. Ha kicsit összepirult akkor a serpenyő közepére mélyedést készítünk és beleöntjük a felvert tojást, majd ha megsült (rántotta lett belőle) akkor összekeverjük a “rizses” csirkével. Még pár másodpercig pirítjuk, szezámmaggal megszórjuk és melegen tálaljuk. Az elkészült étel felét vacsorára félretesszük.