A pizza tésztához:
¾ csésze mandulaliszt
2 csésze apróra reszelt mozzarella
2 ek krémsajt (Philadelphia)
¼ tk só
A feltéthez
3 ek paradicsomszósz
10 dkg sonka
1 marék rukkola
½ csésze reszelt mozzarella
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy edényben összekeverjük a lisztet, mozzarellát, krémsajtot és sót majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett addig hevítjük amíg a sajt megolvad és a massza egynemű tésztává áll össze. A tésztagolyót két zsírpapír közé tesszük és sodrófával megfelelő méretűre nyújtjuk és az előmelegített sütőben 6-8 percig elősütjük. A sütő hőfokát levesszük 175 fokra és amíg a sütő visszahűl a pizzatésztára halmozzuk a feltétet majd további 5-8 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
A pizza felét ebédre, másik felét vacsorára fogyasszuk.