500 g darált marhahús
1 fej vöröshagyma aprítva
1 zöld kaliforniai paprika kis darabokra vágva
2 sárgarépa apróra vágva
1 ek fokhagymapor
2 ek mustár
30 g cukormentes ketchup
1 ek Worcestershire szósz
só, bors
Egy serpenyőben a darált húst a hagymával, sárgarépával, sóval, borssal megpirítjuk majd a felesleges folyadékot leöntjük a húsról. Hozzáadjuk a mustárt, ketchupot, fokhagymaport, Worcestershire szószt és alacsony lángon 25-30 percig főzzük, pároljuk. A hamburgerzsemléket félbevágjuk és egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a félbevágott oldalakat. Az elkészült húst a zsemlébe töltjük és kevert zöldsalátával fogyasszuk. Az egyiket ebédre a másikat vacsorára fogyasszuk.