500 g darált marhahús

1 fej vöröshagyma aprítva

1 zöld kaliforniai paprika kis darabokra vágva

2 sárgarépa apróra vágva

1 ek fokhagymapor

2 ek mustár           

30 g cukormentes ketchup

1 ek Worcestershire szósz

só, bors

Egy serpenyőben a darált húst a hagymával, sárgarépával, sóval, borssal megpirítjuk majd a felesleges folyadékot leöntjük a húsról. Hozzáadjuk a mustárt, ketchupot, fokhagymaport, Worcestershire szószt és alacsony lángon 25-30 percig főzzük, pároljuk. A hamburgerzsemléket félbevágjuk és egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a félbevágott oldalakat. Az elkészült húst a zsemlébe töltjük és kevert zöldsalátával fogyasszuk. Az egyiket ebédre a másikat vacsorára fogyasszuk.