Timi „sikertörténete”

 

Timi sikertörténete rendhagyó, mert nem fogyásról vagy izmosodásról szól, hanem egy sporttal megfűszerezett egészséges, fitt és boldog várandóságról és nem utolsó sorban egy komplikációtól mentes, a körülményekhez képest „könnyű” és gyors szülésről.

Az elsők között tudtam meg a nagy hírt, edzőjeként – akihez rendszeresen járt csoportos órákra – fontosnak tartotta, hogy tudjak várandóságáról, hogy állapotát figyelembe véve, a megfelelő feladatokkal terheljem. A csoportos órákat aztán hamarosan felváltották a személyi edzések, heti két alkalommal, ezeket az edzéseket pedig egészen a várandóssága 38. hetéig folytattuk.

Timi várandóssága alatt majd kicsattant az egészségtől és mindössze 15 kg-ot hízott, nem fájt semmije, se a dereka se a háta, pedig Bernárd 3620 gr-mal és 56 cm-rel született :). A közös foglalkozásokat nagyon élvezte, jól viselte. Ahogy nőtt a pocakja úgy változtattam a terhelését, odafigyelve arra, hogy az edzések a lehetőségekhez képest változatosak, élvezetesek maradjanak számára. Elsősorban keringésfokozó, hát és törzsizom erősítő gyakorlatokat végeztünk. A gyakorlatokat különböző eszközök – Swiss ball, gumiszalag, edzőheveder, 1-2 kg-os kézi súlyzó – alkalmazásával igyekeztem minél színesebbé, változatosabbá tenni.

Terveink szerint a közös munkát, amint lehet folytatjuk, és így a következő blog bejegyzés remélhetőleg már arról fog szólni, hogy hogyan nyerte vissza Timi szülés előtt formáját, erőnlétét 🙂

 

 

fitnesz és a szülés

Beni