2 cukkini
1 egész csirkemell
1 pohár koktél paradicsom
1 pohár görög joghurt
Só, bors, fokhagymapor és egész fokhagyma, bazsalikom
A cukkiniból burgonyahámozó segítségével szélesmetéltet készítünk (a magos részét a cukkininak már nem kell felcsíkozni). Besózzuk és 20 percig állni hagyjuk. Közben az apró kockára vágott csirkemellet olíván megpirítjuk sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral (vagy fokhagymával) ízesítjük. Amikor már teljesen puha a csirkemell a kicsavart cukkini szélesmetéltet és félbevágott koktélparadicsomot hozzáadjuk. Összepirítjuk és kiszedjük a serpenyőből. Ugyanabban a serpenyőben 1 ek olívaolajon megpirítunk egy gerezd összetört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és egy pohár csirkealaplével felöntjük. Lejjebb vesszük a lángot és hozzáadjuk a görög joghurtot. Megvárjuk, amíg egy kicsit besűrűsödik majd visszarakjuk a serpenyőbe a cukkinis csirkemellet és összeforgatjuk, bazsalikommal megszórjuk és melegen tálaljuk. Az elkészült adag felét vacsorára félretesszük.