1 egész csirkemell

1 nagy édesburgonya

1-1 piros és zöld kaliforniai paprika

1 fej vöröshagyma

só, bors, fokhagymapor, chilipor összekeverve

½ csésze reszelt mozzarella sajt

olívaolaj

Az édesburgonyát hosszában villával megszúrkáljuk és 5-8 percre mikrohullámú sütőbe tesszük. Ha kész a szurkálás helyén félbe vágjuk és kikanalazzuk a belsejét. Az így kapott édesburgonya hajókat sütőpapírral takart tepsire fektetjük. Mellé halmozzuk a csíkokra vágott paprikát, hagymát és az olívaolajjal bekent, fűszer keverékkel beszórt egész csirkemellet. A fűszer keverékkel és olívával az édesburit és zöldséghalmot is megszórjuk. 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha megsült, a csirkemellet villával csíkokra tépkedjük, összekeverjük a sült zöldségekkel és a kapott húsos keveréket beletöltjük az édesburgonya hajókba. Mozzarellával megszórjuk a tetejét és további 5-10 percre visszarakjuk a sütőbe.

Az egyik édesburgonya csónakot ebédre a másikat vacsorára fogyasszuk.