1 egész csirkemell
1 nagy édesburgonya
1-1 piros és zöld kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
só, bors, fokhagymapor, chilipor összekeverve
½ csésze reszelt mozzarella sajt
olívaolaj
Az édesburgonyát hosszában villával megszúrkáljuk és 5-8 percre mikrohullámú sütőbe tesszük. Ha kész a szurkálás helyén félbe vágjuk és kikanalazzuk a belsejét. Az így kapott édesburgonya hajókat sütőpapírral takart tepsire fektetjük. Mellé halmozzuk a csíkokra vágott paprikát, hagymát és az olívaolajjal bekent, fűszer keverékkel beszórt egész csirkemellet. A fűszer keverékkel és olívával az édesburit és zöldséghalmot is megszórjuk. 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha megsült, a csirkemellet villával csíkokra tépkedjük, összekeverjük a sült zöldségekkel és a kapott húsos keveréket beletöltjük az édesburgonya hajókba. Mozzarellával megszórjuk a tetejét és további 5-10 percre visszarakjuk a sütőbe.
Az egyik édesburgonya csónakot ebédre a másikat vacsorára fogyasszuk.