2 egész csirkemell apró kockákra vágva
4 csésze brokkoli
1 fej vöröshagyma
½ csésze csiperkegomba
Szószhoz:
2/3 csésze csirke alaplé
3 ek szójaszósz
2 ek méz
1 ek kukoricakeményítő
1 ek szezámolaj
1 ek frissen reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
Egy tálban összekeverjük a szósz hozzávalóit és félretesszük. A csirkedarabokat serpenyőben megpirítjuk majd kivesszük őket a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, gombát és brokkolit (kb. 3 perc). A szószt a zöldségekre öntjük és további 3-4 percig közepes lángon besűrítjük majd hozzáadjuk a csirkefalatokat és további fél percig együtt sütjük őket tovább. Az elkészült húst fogyaszthatjuk csak a brokkolival, de köretként főtt barnarizst, quinoa-t vagy kölest is adhatunk hozzá (vacsorára köret nélkül fogyasszuk).