2 egész csirkemell apró kockákra vágva

4 csésze brokkoli

1 fej vöröshagyma

½ csésze csiperkegomba

Szószhoz:

2/3 csésze csirke alaplé

3 ek szójaszósz

2 ek méz

1 ek kukoricakeményítő

1 ek szezámolaj

1 ek frissen reszelt gyömbér

2 gerezd fokhagyma

só, bors ízlés szerint

Egy tálban összekeverjük a szósz hozzávalóit és félretesszük. A csirkedarabokat serpenyőben megpirítjuk majd kivesszük őket a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, gombát és brokkolit (kb. 3 perc). A szószt a zöldségekre öntjük és további 3-4 percig közepes lángon besűrítjük majd hozzáadjuk a csirkefalatokat és további fél percig együtt sütjük őket tovább. Az elkészült húst fogyaszthatjuk csak a brokkolival, de köretként főtt barnarizst, quinoa-t vagy kölest is adhatunk hozzá (vacsorára köret nélkül fogyasszuk).