1 nagy fej jégsaláta
1/3 csésze reszelt parmezán sajt
Az öntethez:
2 gerezd fokhagyma (préselve)
2 ek mustár
1 ek Worcestershire szósz
2 ek friss citromlé
1 ½ ek vörösborecet
1/3 csésze extra szűz olívaolaj
só, bors ízlés szerint
A kenyérkockákhoz:
½ baguette apró kockákra vágva
3 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma (préselve)
1 ek reszelt parmezánsajt
A kenyérkockákhoz a sütőt előmelegítjük 175 fokra és a kenyérkockákat az olívaolaj, fokhagyma és reszelt parmezán keverékével alaposan bevonjuk, 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.
Az öntethez összekeverjük a fokhagymát, mustárt, Worcestershire szószt, citromlevet és vörösborecetet. Az olívaolajat pedig vékony sugárban folyamatos keverés mellett adjuk hozzá, addig keverjük gyors mozdulatokkal amíg be nem sűrűsödik. A végén sóval, borssal fűszerezzük.
A salátát falatnyi darabokra tépkedjük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a parmezánt, meglocsoljuk azöntettel és megszórjuk a pirított kenyérkockákkal.
Ízlés szerint sült csirkemellet vagy tonhalat (konzervből) is adhatunk hozzá.