1 nagy fej jégsaláta

1/3 csésze reszelt parmezán sajt

Az öntethez:

2 gerezd fokhagyma (préselve)

2 ek mustár

1 ek Worcestershire szósz

2 ek friss citromlé

1 ½ ek vörösborecet

1/3 csésze extra szűz olívaolaj

só, bors ízlés szerint

A kenyérkockákhoz:

½ baguette apró kockákra vágva

3 ek olívaolaj

1 gerezd fokhagyma (préselve)

1 ek reszelt parmezánsajt

A kenyérkockákhoz a sütőt előmelegítjük 175 fokra és a kenyérkockákat az olívaolaj, fokhagyma és reszelt parmezán keverékével alaposan bevonjuk, 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.

Az öntethez összekeverjük a fokhagymát, mustárt, Worcestershire szószt, citromlevet és vörösborecetet. Az olívaolajat pedig vékony sugárban folyamatos keverés mellett adjuk hozzá, addig keverjük gyors mozdulatokkal amíg be nem sűrűsödik. A végén sóval, borssal fűszerezzük.

A salátát falatnyi darabokra tépkedjük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a parmezánt, meglocsoljuk azöntettel és megszórjuk a pirított kenyérkockákkal.

Ízlés szerint sült csirkemellet vagy tonhalat (konzervből) is adhatunk hozzá.