2 közepes érett banán

½ csésze sózatlan szobahőmérsékletű vaj

¾ csésze eritrit (ha a banánok nagyon érettek akkor kevesebb is elegendő)

2 tojás 

1 csésze zabpehelyliszt

½ csésze sima liszt

1 tk szódabikarbóna

½ tk só

½ tk vanília kivonat v. 1 tasak vaníliáscukor

1 csésze dió darabolva

½ csésze mazsola vagy szárított vörösáfonya

A sütőt 175 fokra előmelegítjük, a sütőformát olajozzuk, lisztezzük. A diót darabokra vágjuk. Egy tálban a tojásokat a vajjal és eritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk a villával áttört banánokat és a szódabikarbónával, sóval elkevert lisztet apránként hozzákeverjük. Végül belekeverjük a diót és mazsolát (áfonyát). A masszát a formába töltjük és 55-60 perc alatt készre (tűpróba) sütjük.