2 közepes érett banán
½ csésze sózatlan szobahőmérsékletű vaj
¾ csésze eritrit (ha a banánok nagyon érettek akkor kevesebb is elegendő)
2 tojás
1 csésze zabpehelyliszt
½ csésze sima liszt
1 tk szódabikarbóna
½ tk só
½ tk vanília kivonat v. 1 tasak vaníliáscukor
1 csésze dió darabolva
½ csésze mazsola vagy szárított vörösáfonya
A sütőt 175 fokra előmelegítjük, a sütőformát olajozzuk, lisztezzük. A diót darabokra vágjuk. Egy tálban a tojásokat a vajjal és eritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk a villával áttört banánokat és a szódabikarbónával, sóval elkevert lisztet apránként hozzákeverjük. Végül belekeverjük a diót és mazsolát (áfonyát). A masszát a formába töltjük és 55-60 perc alatt készre (tűpróba) sütjük.