Az életünk tele van kihívásokkal, akadályokkal és annak érdekében, hogy sikeresen vegyük ezeket az akadályokat meg kell tanulnunk értékelni azt amink van és fejlesztenünk kell érzelmi ellenállóképességünket is. Lefekvéskor szánjunk 15 percet az időnkből arra, hogy megtervezzük a következő napunkat így másnap már a megfelelő hozzáállassal és tervvel ébredhetünk. Mindennapi tevékenységünk során azokra a dolgokra fókuszáljunk amire van ráhatásunk és ne azokra amire nincs. A cél érdekében megtett lépésekre koncentráljunk és ne a végkifejletre.

A legtöbbünknek most egy kicsivel több ideje jut mindenre, ezért érdemes ezt az időt jól kihasználni. Az edzőtermek ugyan lehet, hogy zárva vannak, de ez nem jelenti azt, hogy az edzésnek is el kell maradnia. Szeretteinktől ugyan távol vagyunk, de számtalan lehetőségünk van velük kapcsolatba lépni. Lehet nem mehetünk minden este étterembe vacsorázni, de hálásak lehetünk azért, hogy van mit ennünk.

Folytassuk a hobbinkat, szenvedélyünket vagy keressünk új célokat. Ha szenvedéllyel végzünk valamit abban sosem hibázunk, ezáltal a siker és beteljesülés sem marad el.

Az élet nem könnyű és sajnos a sors olykor térdre kényszerít minket. De az ahogyan ezekere a nehéz körülményekre reagálunk erőssé tesz minket. Próbáljuk a kevésbé jó dolgokban is megtalálni a jót, pozitívumot, hiszen kutatások sokasága bizonyította már, hogy a pozitív gondolkodás, hozzáállás endorfint szabadít fel az agyunkban. Ugyan sokszor nem tudjuk kontrolálni a körülményeinket vagy azt, ami velünk történik. De a dolgokhoz való hozzáállásunkat mi irányítjuk. Bármi, amit teszünk tegyük teljes szívből, mert a félgőzzel megtett dolgokból csak félsikerek lesznek. És ha elbuknánk akkor se feledjük, hogy az életünk akkor válik boldogabbá, ha arra fókuszálunk amink van, és nem arra amink nincs.

Image: Business photo created by yanalya – www.freepik.com