2 egész csirkemell
1 nagy savanyú alma
Gouda sajt (kb. 8 vékony szelet)
kakukkfű
1 nagy édesburgonya
1 tk pirospaprika
só, bors
2 ek olívaolaj
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csirkemelleket félbevágjuk de nem vágjuk ketté csak megnyitjuk őket helyet csinálva a tölteléknek. A csirkemell egyik felére halmozzuk az alma és sajt szeleteket a másik felét ráhajtjuk, olívaolajjal meglocsoljuk fűszerezzük. A csirkemelleket fóliába csomagolva sütőpapírral bélelt tepsi közepére tesszük és a kockára vágott pirospaprikával, sóval fűszerezett burgonyát mellé szórjuk. 20 perc alatt készre sütjük. A sütési idő 2/3-nál kibontjuk a csirkemelleket és így pirítjuk tovább a húst a burgonyával a sütési idő végéig.
Az egyik csirkemellet és a köret felét ebédre a másikat pedig vacsorára fogyasszuk.